Qui sóc?

.Mestre d'ed. física. .Tècnic d'esport base.

dimecres, 2 de maig del 2012

Els fonaments d'un esportista

En el vídeo "l'equip petit" veiem la importància de dos elements bàsics en "l'èxit esportiu" dels nens/es, en la consecució no només d'uns possibles títols o victòries, sinó d'una serie de valors que els formaran esportivament i també com a persones.
Família i tècnics són aquests dos elements, però avui només ens centrarem en el primer.
En primer lloc la família. L'entorn més proper i important del nen/a. És on s'han de fomentar els valors esportius i evitar incitar a la violència mitjançant els seus comportaments individuals.
Incitar el joc net des de casa significa molt més que el respecte de les regles del joc. Abarca els conceptes d'amistat, de respecte a l'adversari i als companys del propi equip i el vertader esperit esportiu.
És més que un comportament, és una manera de pensar, de ser. És ensenyar a créixer lluitant contra les trampes, contra l'engany, contra la violència física o verbal, etc...
Mai un familiar ha d'afavorir la violència, el menyspreu o la intolerància de cap tipus. Som els primers referents dels nostres fills i els nostres actes tenen una repercussió directa en ells.



Per a que  actituds com aquesta no es repeteixin.


Per tant la nostra actitud ha de ser un referent positiu per a ells, ( recordem el vídeo de l'equip Petit?). Nosaltres els hem de fer grans i l'entrenador, professor o tècnic ha de participar d'aquesta manera de fer, d'aquesta mentalitat guanyadora.

2 comentaris: